PharmaZone
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Zobacz temat
PharmaZone :: Targowisko :: Sprzedam
 Drukuj temat
KOMPLETNE materiały na II rok + ściągi bardzo dobre
MB
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 13-10-2007 15:33
Użytkownik

Data rejestracji: 01.12.04

Czy ktoś ściągał czy nie to i tak wyjdzie w praniu na stażu czy praktyce, jak będzie się jąkał zapytany o cokolwiek fachowego.

A ta cała dyskusja jest bez sensu. Jak ktoś chce ściągać to i tak będzie to robił, mimo, że zjedziemy go na forum. Poprostu oleje nasze moralizatorstwo.

Pozdrawiam i życzę wszytkim miłej soboty

karoliskol
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 14-10-2007 14:43
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 01.06.06

forum jest po to żeby wygłaszać swoje opinie a nie zjeżdżać kogokolwiek Grin

MB
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 14-10-2007 20:13
Użytkownik

A w tym wątku, to co zrobiliśmy z Meisterem?
Nie wygląda to na wygłoszenie swojej opinii, tylko na napiętnowanie tego użytkownika

Meister
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 15-10-2007 08:57
Użytkownik

Data rejestracji: 14.12.06

Oł yaeah!
Czuje sie napiętnowany Cool
Niektórych zmienić sie nie da. Zawsze kombinowałem i nadal bede tak robił. Póki zdrowy rozsądek bierze górę nad brawurą nie jest chyba tak źle. Szanuje tych co są uczciwi i brzydzą sie ściąganiem i niech dalej ciągną ten temat, bo może dowiemy sie wiecej ciekawostek na temat prawości w Państwie Bezprawia...
Powodzenia ludziki Shock
We gamble to be born again!

shania
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 15-10-2007 18:11
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 06.05.06

chyba nie o to chodzi, by zyc w zgodzie z krajem (chociaz milo by bylo), ale w zgodzie z samym soba.
dziekuje, ze mnie szanujesz, od razu mi sie zrobilo lepiej :/

Meister
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 22-10-2007 20:30
Użytkownik

Najważniejsze, że PiSiory już nie rządzą Grin Bo by mnie ktoś zadenuncjował i miałbym przekichane Wink

MB
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 22-10-2007 21:22
Użytkownik

Ja raczej obawiałbym się, że zrobiłby to ktoś z roku, albo z uczelni.

MoG
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 23-10-2007 17:18
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 15.10.06

MB napisał/a:
Czy ktoś ściągał czy nie to i tak wyjdzie w praniu na stażu czy praktyce, jak będzie się jąkał zapytany o cokolwiek fachowego.

No, faktycznie, zaraz pierwszego dnia przy pierwszym stole klient każe sobie opisać np. syntezę viagry razem ze wzorami i mechanizmami reakcji...
We are sending you a challenge it's very clear
We came to win that is why we are here
Demanding to be tested, tested by the best
Not to be forgotten like all the rest (ManowaR - Number One)

shania
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 23-10-2007 19:05
Awatar

Użytkownik

<glupek> czy napiszesz sciage, czy sie tego nauczysz to i tak mu nie narysujesz, ani nie powiesz, bo zapomnisz. nie w tym sek!

MoG
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 23-10-2007 20:53
Awatar

Użytkownik

Tak, wiem, sek w uczciwosci. A w aptece przy 1szym stole liczy sie przede wszystkim znajomosc nazw handlowych i gdzie co lezy.
Edytowane przez MoG dnia 23-10-2007 20:58

shania
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 24-10-2007 10:00
Awatar

Użytkownik

no ok. ale chyba po cos piec lat studiow jest. bo przeciez i malpe mozna nauczyc nazw handlowych i postawic przy stole i sobie poradzi :/

MoG
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 24-10-2007 14:59
Awatar

Użytkownik

Tez nie jest to do konca tak jak w sklepie, czesto ludzie chca zeby im lek doradzic. (bez recepty oczywiscie) I czesto sa takie pytania do ktorych studia nie przygotowuja, np jaka zasypka dla dziecka najlepsza, pytania o kosmetyki, suplementy diety... albo np jak czesto stosowac wlewkę doodbytnicza itp, wtedy mówi sie ze wszytsko jest w ulotce, albo ze tak jak zalecil lekarz. albo samemu czyta sie ulotke i wtedy mówi. tyle. Takiej wiedzy nabywa sie dopiero po jakims czasie
A to co umiemy, czyli mechanizmy dzialania lekow nikogo nie obchodza i nikt o to nie pyta
Edytowane przez MoG dnia 24-10-2007 15:07

metoda
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 24-10-2007 15:49
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 29.10.05

no nie wiem czy znajomosc nazw handlowych i tego co gdzie lezy wystarczy jak ktos przyjdzie i zapyta co dla dziecka na ciemieniuchy albo meczaka zakaznego czy np zespol sluzówkowo skórno wezłowy....malo kto sie pyta co na przeziebienie bo tego moze dowiedziec sie w reklamie....a za kazdym razem nie mozna latac do ksiazki czy wykrecac sie pan sobie przeczyta w ulotce
W piłce nożnej odwrotnie niż na farmacji: żeby do czegoś dojść trzeba zawsze trzymać nogi razem

MoG
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 24-10-2007 17:03
Awatar

Użytkownik

metoda napisał/a:
no nie wiem czy znajomosc nazw handlowych i tego co gdzie lezy wystarczy

przecież napisałem ze nie wystarczy i jakie pytania ludzie zadaja (aczkolwiek bardzo czesto wystarcza)

metoda napisał/a:
ktos przyjdzie i zapyta co dla dziecka na ciemieniuchy albo meczaka zakaznego czy np zespol sluzówkowo skórno wezłowy...

Od takich rzeczy to lekarz jest i jak sprawa wyglada powaznie to sie do niego odsyła

malo kto sie pyta co na przeziebienie bo tego moze dowiedziec sie w reklamie....

Czesto pytaja co na przeziebienie, zwlaszcza o tej porze roku.

a za kazdym razem nie mozna latac do ksiazki

Az tak malo wiedzy to nie mam zeby latać za kazdym razem, a poza tym nie trzeba bo masz w kompie baze danych o lekach. Gorzej z suplementami diety i kosmetykami. A poza tym nawet magister z wieloletnim stazem czasem otwiera ulotke i czyta bo nie sposob spamietac setek przeparatow, to zaden wstyd. Jak pójdziesz z tej apteki szpitalnej do otwartej to zobaczysz jak mało wiesz np. o supl. diety i róznych innych pierdółkach jak np. podpaski pieluchy kosmetyki bla bla bla, apteka to nie tylko leki, chyba że rodzice Twoi mają apteke i jesteś z tym obyty od dziecka.
Edytowane przez MoG dnia 24-10-2007 17:20

metoda
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 25-10-2007 10:32
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 29.10.05

no zdarzaja sie takie asy co po pieluchy dla dzieci albo po podpaski czy lataja do apteki Grin Grin.......a przytoczone choroby mozna wyleczyc bez konsultacji z lekarzem tylko trzeba wiedziec jak...<---w szpitalnej mozna sie tego nauczyc...a moi rodzice nie maja apteki i pewnie miec nie beda Grin Grin mam nadzieje ze i mnie los tak okrutnie nie doswiadczy i nie bede musial do konca zycia tabletek sprzedawac
W piłce nożnej odwrotnie niż na farmacji: żeby do czegoś dojść trzeba zawsze trzymać nogi razem

MoG
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 27-10-2007 10:07
Awatar

Użytkownik

metoda napisał/a:
no zdarzaja sie takie asy co po pieluchy dla dzieci albo po podpaski czy lataja do apteki Grin Grin.......

wyraziłem sie nieprecyzyjnie, chodziło o pieluchy dla dorosłych

metoda napisał/a:a przytoczone choroby mozna wyleczyc bez konsultacji z lekarzem tylko trzeba wiedziec jak...

Nie orientuję się, więc zapytam kierowniczki (chyba z 40 lat pracy)i mojej opiekunki ( dobrze ponad 20 lat pracy albo i 30) czy leczą takie choroby bez konsultacji z lekarzem. Generalnie duż o chorób można wyleczyć bez lekarza, ale czy weźmiesz na siebie takie ryzyko ?
Edytowane przez MoG dnia 27-10-2007 10:21

Meister
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 28-10-2007 21:48
Użytkownik

To sie dyskusja rozwija Smile

Meister
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 09-11-2007 11:01
Użytkownik